Primeur voor Roeivereniging Skylla Wolvega

Op zondag 11 september 2016 deed Roeivereniging Skylla Wolvega voor het eerst, sinds haar oprichting in 2015, mee aan een wedstrijd. Er werd ingeschreven voor de IJsselregatta met een Dames Vier met stuurvrouw.

Deze wedstrijd wordt verroeid als een tijdrace stroomafwaarts op de IJssel van Zutphen naar Deventer. Er deden 50 boten mee aan deze wedstrijd, die alle met een tussentijd van 20 seconden startten. De ploeg van Skylla, bestaande uit de roeisters Jacqueline Lenis, Petra Mink,Ingrid Gerard en Jellie Veenstra, gestuurd door Diana Samuelsz, heeft verdienstelijk geroeid. De dames wisten op het 18 km lange traject op de IJssel enkele ploegen, die vóór hen waren gestart, in te halen. Echter ze werden zelf ook ingelopen door enkele na hen gestarte ploegen. In het overall klassement eindigde de ploeg met een tijd van 1hr.9min.50sec. op de 24e plaats van de 50 gestarte ploegen. Voor de roeisters, coach en meegekomen supporters uit Wolvega  was deze eerste race van Skylla de opmaat voor meer successen in de toekomst.

Geef een reactie