Dommelregatta 28 mei 2017

Na weken van harde training vertrokken wij op zondag 28 mei 2017 ’s ochtends (zeer) vroeg met de “van ons, afblijven” richting ’s Hertogenbosch.  Prachtig warm weer, koffie in de auto en een rustige weg zorgde er voor dat we fris en fruitig om 8.00 uur aankwamen bij een werkelijk prachtig clubgebouw van roeivereniging De Hertog.

Na een gastvrij onthaal, het bewonderen van het gebouw, het gereedmaken van de boot en de stuurliedenvergadering mochten we om 11.30 uur het water op.

Door de stad, via een sluisje (boot uit het water en overtillen) eindelijk op de Dommel. Een werkelijk prachtig stukje water, waar we uitgebreid van konden genieten, omdat we deze eerst ca. 9 km stroomopwaarts moesten roeien. Een lekkere opwarmer!

Met  bootnummer 16 hadden we 4 boten vóór en 4 boten achter ons. Zeer ervaren dames  – we wisten wat ons te doen stond. 7,4 kilometer flink doorroeien!

In tegenstelling tot andere boten hadden wij geen microfoonsysteem, maar hadden wij Aaldert. Een half uur lang heeft hij zijn longen uit zijn lijf geschreeuwd en hebben wij ons volledig lek geroeid. Een tijd van 00.34.38 leverde ons  – helaas – de één na laatste plaats op. Niet getreurd, volgend jaar in de herkansing en hopelijk met nog meer boten van Skylla.

Maar nu eerst op naar de IJSSELregatta op 10 september in Deventer.

Jacqueline Lenis, Petra Mink, Ingrid Gerard, Jellie Veenstra, Aaldert van Dalen

Geef een reactie