De Acht, Prins Claus, voor de eerste keer te water

Persbericht 12-11-2017, op de website van de Stellingwerf

Roeiboot ‘De Acht’ voor de eerste keer in de Schipsloot

 Een heugelijke zondagochtend voor Roeivereniging Skylla Wolvega toen “De Acht”, genaamd Prins Claus, voor de eerste keer in de vaart werd genomen op de Schipsloot. De Acht bestaat uit twee delen die aan elkaar gemonteerd kunnen worden. De totale lengte is 18 meter en de boot is bestemd voor acht roeiers en een stuurman of -vrouw. Vroeger waren Achten meestal niet deelbaar, waardoor het  vervoer nog wel eens gecompliceerd was.

Bij Roeivereniging Skylla Wolvega is pas tot aanschaf van een Acht overgegaan toen er voor de jonge roeivereniging een betaalbare en deelbare tweedehands Acht ter beschikking kwam. Deze Acht, genaamd Prins Claus, komt van de Koninklijke Amsterdamse Roeivereniging ‘De Hoop’ aan de Amstel, één van de oudste roeiverenigingen van Nederland en opgericht in 1848. Bij ‘De Hoop’ worden nieuwe boten dikwijls gedoopt met de naam van een relatie met het Huis van Oranje. De Acht is van het merk Janousek Racing Boats Ltd en gebouwd in Londen in 1999.

Ondanks de hagelbui die de roeiers op de Tjonger onderweg kregen, was het een geweldige belevenis om in de nieuwe aanwinst van de vereniging met acht roeiers tegelijk te roeien. Geïnteresseerden in de roeisport zijn welkom om een kijkje te komen nemen of een clinic te volgen. Voor meer informatie info@skyllawolvega.nl

Eerste maal in de Prins Claus op zondag 12 november 2017: Gerrit (bg), Jochem, Jacqueline, Petra, Ingrid, Jellie, Mart, Hendrik (sl), Aaldert (st)

Berend Brummelman, voorzitter Roeivereniging Skylla Wolvega

Telefoon 0561-614518

 

 

 

Geef een reactie