Deelname leerlingen van Linde- en Terra College aan Nationaal School Roeikampioenschap

Vrijdag 15 juni was de zonovergoten Bosbaan in Amsterdam het decor voor de Nationale School Roeikampioenschappen. Met chauffeurende ouders, leraren en nog een aantal andere supporters toog een flink gezelschap, waaronder van beide Wolvegaster middelbare scholen ook docenten, naar Amsterdam. Dit jaar deden ongeveer 600 leerlingen van bijna 50 scholen uit heel Nederland mee aan het toernooi.
Voor het 9e achtereenvolgende jaar was het Linde College vertegenwoordigd: één jongensvier in de categorie klas 4,5,6 en een mix vier in de categorie klas 1,2,3. Het Terra College deed voor het 4e achtereenvolgende jaar mee: dit jaar in de categorie meisjes dubbeltwee klas 1,2,3 en een jongensvier in de categorie klas 4,5,6.
Na de voorbereiding vanaf begin april op de Schipsloot, o.l.v. coaches bij roeivereniging Skylla Wolvega, was het heel spannend voor de meeste leerlingen om voor het eerst op te roeien naar de start op een echte wedstrijdbaan. Alle wedstrijden gaan over 500m. ’s Ochtends een voorwedstrijd om zich te klasseren voor A-, B- of C-finale en ’s middags de finales, waarbij in elke race 6 ploegen naast elkaar over de wedstrijdbaan gaan.
De meisjes dubbbeltwee van het Terra College klasseerde zich in de voorwedstrijd voor de B-finale. Hierin kwamen beide meisjes, Bente Hulsman en Iris Boutsma, tot een 4e plek.
De beide jongensvieren van Linde- en Terra College klasseerden zich in de voorwedstrijden voor de A-finale. Hierin roeiden beide Wolvegaster ploegen tegen elkaar en eindigden respectievelijk 3e en 4e in de middagfinale.
De mix ploeg van het Linde College wist zich in de voorwedstrijd niet te klasseren voor de A-finale. Echter, elk voordeel heeft zijn nadeel: in de B-finale wist deze ploeg te winnen en kreeg daardoor de medailles omgehangen.

Geflankeerd door een roeier en roeister van het Aegon Nationaal Roeiteam, kregen de roeiers van de mix ploeg klas 1,2,3 van het Linde College de medailles omgehangen. Van links naar rechts: Bjarne Heinhuis, Onne Minkema, Chimène Idsinga, Lisanne Miedema en Marin Timmerman.