Wedstrijdploegen

Enkele van de externe leden van RV Skylla, afkomstig van R&ZV Daventria, roeien elk jaar nog enkele wedstrijden. Zie hiervoor bij:  Deelname Wedstrijden.

In 2016 volgde één van de leden van RV Skylla Wolvega, Berend Brummelman, de RC2-coachcursus van de KNRB. In het kader van deze cursus diende een wedstrijdploeg te worden gecoacht. Daartoe is er in het voorjaar 2016 een oproep gedaan aan de leden: Wie heeft er belangstelling voor wedstrijdroeien? Dit heeft geresulteerd in de vorming van een Dames Veteranen Dubbelvier.

Samenstelling: Jacqueline Lenis (bg), Petra Mink, Ingrid Gerard, Jellie Veenstra (sl) en Diana Samuelsz (st). Deze ploeg had voor Skylla de primeur van de eerste wedstrijd op 11 september in DV C4x+ op de IJsselregatta, 18km van Zutphen naar Deventer, zie bij: Deelname Wedstrijden en bij Berichten Verslag IJsselregatta . Naderhand heeft de ploeg qua roeisters dezelfde samenstelling behouden en wordt gestuurd en gecoacht door Aaldert van Dalen. In 2017 is een tweede wedstrijd geroeid: de Dommelregatta in ’s Hertogenbosch op 28 mei: zie bij Deelname Wedstrijden en bij Berichten  Verslag Dommelregatta.
Update januari 2018
Nadat op 12 november 2017 voor het eerst in de acht, Prins Claus, werd geroeid,  Persbericht 12-11-2017 Prins Claus,  hebben enkele Skylla-leden, Mart Lenis en Gerrit van Veen, de koppen bij elkaar gestoken en plannen gemaakt om te trachten mee te gaan doen in maart 2018 met een acht aan de Head of the River in Amsterdam; traditioneel de opening van het nieuwe wedstrijdseizoen. Gezien het aanbod van Skylla-leden die de pretentie en potentie hebben om zo’n wedstrijd te roeien werd gekozen voor de samenstelling van een Veteranen mix Acht. Na wat uitproberen wordt er nu op zondagochtend getraind in de volgende opstelling:
Marten Pelleboer (bg), Mart Lenis, Jacqueline Lenis, Petra Mink, Ingrid Gerard, Jellie Veenstra, Gerrit van Veen, Hendrik Fokkema (sl), Aaldert van Dalen (stuurman/coach) en Herman Rouwé (gelegenheidscoach).
Update mei 2019
Door extreme weersomstandigheden in het weekeinde van 17 en 18 maart werd de Head of the River afgelast.
In het najaar van 2018 is de ploeg, in dezelfde samenstelling als een jaar eerder, weer begonnen met de voorbereiding om deel te nemen aan de Head 2019. Bij gelegenheid zijn er bij afwezigheid van één of meer roeiers van de vaste bemanning, reserve-invallers geweest: Syte Krist, Piet Doorn, Sippy Tigchelaar en Gertrud van Leeuwen. Tot overmaat van ramp werd, vanwege stormachtige omstandigheden, de Head voor de zaterdag 16 maart weer afgelast. De aanhouder zal winnen.