Jeugd bij Skylla

Jeugdroeien bij Skylla
(November 2017)

Sinds 2010 is er in Wolvega aan jeugdroeien gedaan. Het beperkt zich hoofdzakelijk tot het schoolroeien. Het betreft daarbij de voorbereiding in de maanden april en mei tot deelname aan het Nationaal School Roeikampioenschap (NSRK) begin juni op de Bosbaan in Amsterdam. Soms zijn er leerlingen die nadien ook nog incidenteel met elkaar in een Twee of Vier zijn gaan roeien.

Van een schoolroeiploeg van het Linde College die in 2014 aan het NSRK had deelgenomen hebben 2 leerlingen daarna nog regelmatig bij Skylla geroeid tot en met het zomerseizoen 2016: Femke Lodewijk en Wytze Schut. In het zomerseizoen 2016 nog aangevuld met Caya Dikken.
Een mooie bijkomstigheid is dat Femke Lodewijk na het voltooien van de middelbare school, Linde College, is gaan studeren in Utrecht. Zij is daar in 2018 lid geworden van de Utrechtse Studenten Roeivereniging Triton.

Op het NSRK van 2016 en 2017 deed een mix-vier van het Terra-college mee. Twee meisjes uit deze ploeg, Bente Hulsman en Iris Boutsma, zijn enthousiast voor de roeisport geworden. Na het NSRK 2017 zijn zij regelmatig in de dubbeltwee ‘C.M. Versteegh’ gaan roeien, gecoacht door Hein Anne van Dijk. Vanaf september 2017 nemen zij deel aan een maandelijkse training in Groningen, samen met andere jeugdroeiers uit de Noordoostelijke regio van Nederland. Om ook op het hogere niveau van veel andere jeugdroeiers te komen hebben de beide meiden besloten de trainingsintensiteit te verhogen naar 3x/week roeien. Zij roeien op za.- en zo.-morgen samen tijdens de trainingsuren van de volwassenengroep en di.-middag o.l.v. Gertrud van Leeuwen.
Voor meer informatie: zie Holland Acht Talent Camps 2017-2018

Trainingsdagen in Groningen van ‘Holland Acht Talent Camps’ 2017-2018:

10-9-2017           Bente en Iris van RV Skylla hebben, evenals de andere jeugdroeiers van de trainingsgroep,  ’s ochtends een ergometertest gedaan. ’s Middags een flink stuk roeien in 4x+ van RV De Hunze naar Haren vv. Afwisselend techniek- en duurtraining.

8-10-2017           Bente en Iris van RV Skylla gaan weer naar Groningen.  Zowel ’s ochtends als ‘s middags boottraining.  Afwisselend techniek- en duurtraining.

30-10-2017         Storm. Op De Hunze in Groningen is een vaarverbod. Bente en Iris blijven thuis.

5-11-2017           November-vieren op de Amstel in Amsterdam. Bente en Iris zullen hieraan niet deelnemen.

Training Skylla-jeugd samen met jeugd van De Hunze in Groningen

Doordat het niveau van Bente en Iris toch nog iets te laag is t.o.v. de echte wedstrijd roeiende jeugd
is besloten dat zij op zondag voortaan meetrainen met de jeugd van De Hunze voor de regio-competitie.

12-11-2017         Bente en Iris roeien bij De Hunze in Groningen.

19-11-2017         Regio-wedstrijd ‘Stadje rond’ in Groningen

3-12-2017           Bente en Iris roeien bij De Hunze in Groningen.

18-12-2017         Bente en Iris roeien bij De Hunze in Groningen.

17 + 18-3-2018  Head of the River op de Amstel in Amsterdam. Bente en Iris zullen hieraan niet deelnemen.

Training Skylla-jeugd samen met jeugd van ’t Diep in Steenwijk

Het Groningse avontuur van Bente en Iris is ingeruild voor trainen samen met de jeugd van ’t Diep in Steenwijk. Zij zullen elke za.morgen in Steenwijk roeien. Daarnaast  roeien ze bij Skylla Wolvega op woensdagmiddag o.l.v. Gertrud van Leeuwen.

Update mei 2019
In de loop van 2018 zijn Bente en Iris voor het roeien met hun leeftijdsgenoten helemaal overgestapt naar ’t Diep in Steenwijk. Zij hebben meerdere keren meegedaan aan competitieroeiwedstrijden, o.a. in Leeuwarden en in Almere.
In oktober 2018 berichtte Bente het volgende over hun ervaringen met het roeien bij ’t Diep in Steenwijk:
“Wij, Iris en Bente, roeien nu ongeveer een jaar bij roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk, we trainen daar op maandag avond en op zaterdag ochtend. Er is daar een jeugdgroep van ongeveer 12 kinderen waarmee we samen trainen onder begeleiding van 3 coaches. Ondertussen hebben we meegedaan aan een paar wedstrijden, we hebben het daar erg naar ons zin!”.
Per 1 januari 2019 hebben Bente en Iris hun Skylla-lidmaatschap opgezegd. Iris is, vanwege verhuizing, gestopt met roeien. Bente is een enthousiaste jeugdroeister bij ’t Diep.

Meer jeugdleden
In 2018 is Norbert Brinkkemper, zoon van Diana Sammuelsz,  ook lid  van Skylla geworden. Norbert roeit dikwijls mee wanneer moeder Diana naar Skylla komt om te roeien.
M.i.v. september 2019 wijkt Norbert uit naar Leiden, alwaar hij gaat studeren. Hij wordt lid bij de K.S.R.V. Njord.